Blog

Meditálj – Önkéntes karanténban is egyszerűen - pozitívan.

2020.04.15 16:19
Végh Susan
Meditálj – Önkéntes karanténban is egyszerűen - pozitívan.

A kényszerű bezártság az ember idegeit is megviseli. A feszültség próbára teszi a kapcsolatokat is. Próbálj egy kis előnyt kovácsolni a helyzetből. Egy hónappal ezelőtt amikor még rohanó életet éltél volt elég időd magadra? Használd ki az időt és próbálj meg saját magadra koncentrálni meditálj. Mi a meditáció egyszerre pihenés és fokuszálás. A meditáció az az elme számára, mint a torna a test számára A pszichológiában mentális képzési gyakorlatnak hívják. Egyéni gyakorlat melyet általában csukott szemmel végzünk és testi nyugalmat jelent. A kereszténységben a meditáció egy olyan szemlélődő ima , amely az Istennel való egyesülés érzetét hozza létre, A buddhizmusban a az elme megtisztításának egyik eszköze. A kutatások számtalan előnyét bizonyították javítja az általános egészséget, fejleszti az önismeretet, csökkenti a feszültséget. Lelki értelemben belső békét nyújt és segíti a kapcsolatot Istennel az univerzummal ahogy tetszik. A leglényegesebb összekapcsol belső önmagaddal.

Hogy kezdj hozzá? Csak egyszerűen. Keress egy nyugodt helyet, ahol nem zavarnak. Lehetőleg csendes és nyugodt legyen. Helyezkedj el ülve egyenes derékkal, háttal, ha egy idő után a hátad fáj vagy fáradt leszel azt jelzi, hogy testtartásod nem megfelelő, egy ideig próbálkozz a különböző helyzetekkel. Mindegy milyen hosszú ideig csinálod az elején lehet 5 perc is akár és később egyre hosszabbra nyúlik.

 

Keress egy pozitív gondolatot, ami boldoggá tesz, töltsd meg a szíved hálával. Hunyd be a szemed és lélegezz.

Figyelj a légzésedre, az elején számolhatsz ki és belégzés közben pl. 4-ig belégzés és 4-ig kilégzés során.  Megnyugszol, napról napra újabb és újabb élményeid lesznek, figyelj a gondolataidra, ha gondolod akár naplót is vezethetsz. Van, akinél segítséget jelentenek az előkészületek, a fények, fények illatok különösen az első időkben segítséget jelenthetnek. Gyújts egy gyertyát (A Garuda kristálygyertyák ilyen célzattal is készültek), ha akarsz egy füstölőt is gyújthatsz. Hordj egy megfelelő kristályt. (pl. a K2 vagy tibeti quartz ékszereket vagy a Buddha ill. Arkangyal sorozat darabjait). Ha neked megfelelőbb akkor mantrázhatsz is erről a blogomban tudsz olvasni. Ezek természetesen nem kötelezőek. A lényeg, hogy azt tedd ill, használd amire úgy érzed szükséged van, amire vágysz, hiszen ezek töltenek fel pozitív érzésekkel. Ne erőltess semmit egyszerűen állj hozzá. Próbáld ki és csodákat fogsz tapasztalni használd ki az időt a változásra.

Ha bármilyen kérdésed lenne keress meg segítek, válaszolok.

Susan

Kapcsolódó bejegyzés

 

https://www.garudaekszer.hu/spg/371081,158520/A-mala-a-mantra-es-a-titok-a-vilag-leghatalmasabb

Kapcsolódó termékek

https://www.garudaekszer.hu/spl/521791/Garuda-gyogyito-kristalygyertya

https://www.garudaekszer.hu/spl/841922/Garuda-Hold-ekszerek

https://www.garudaekszer.hu/spl/244869/Angyal-karkotok

https://www.garudaekszer.hu/spl/577673/Malak-es-csuklomalak?infinite_page=2

 

 

Webáruház készítés