Blog

Gondolatok Pünkösd kapcsán – használhatják-e a keresztények a kristályok gyógyhatását?

2019.06.03 12:06
Végh Susan
Gondolatok Pünkösd kapcsán – használhatják-e a keresztények a kristályok gyógyhatását?

Mint minden keresztény ünnep előtt így pünkösd kapcsán is felmerülnek bennem ezek a kérdések. Nagyon sok kérdést kaptam az elmúlt években miszerint megtetszett, egy-egy darabom, de keresztény viselheti-e. Eddigi munkáimon láttátok, hogy erősen kapcsolódnak tibeti és keleti hagyományokhoz, ennek egyik oka, hogy ezen a területen évezredek óta megmaradt és fejlődött a kristálygyógyászat és sok más természetgyógyászati ág. Az évezredek alatt felhalmozódott tudás egyenes vonalban jutott el napjainkig mesterről mesterre, tehát ez a tudás mondhatni hagyományos alapokon nyugszik. Ezeknek a hagyományoknak az alapja mindenhol az, hogy a kristályok is Isten teremtményei és az általa adott erőt energiát a „Pránát” tartalmazzák. Sajnos a keresztény világban ez az idők folyamán eltünt. Sok keresztény ismerősöm ma is bűnként értékeli a kristály ékszerek viselését. Számomra különlegesen érdekes az, hogy közülük sokan a gyógynövények hatását viszont elismerik. Vajon igazuk van? Nézzünk egy kicsit mélyebre.

Belefutottam egy bibliai statisztika oldalba, ahol azt gyűjtötték össze, hogy bizonyos témák hányszor szerepelnek a bibliában. Állítólag a biblia több mint 200 hivatkozást tartalmaz a kristályok és a kövek használatára. A legismertebb talán Mózes második könyve ahol a főpapi mellvért készítését írja le lsd a 28. fejezet 17-20 sorát.

aron1.jpg

17. És foglalj abba befoglalni való köveket; négy sor követ, ilyen sorban: szárdiusz, topáz és smaragd; ez az első sor.                          18. A második sor pedig: karbunkulus, zafir és gyémánt. 19. A harmadik sor: jácint, agát és amethiszt. 20. A negyedik sor: krizolith, ónix és jáspis; arany boglárokba legyenek foglalva. Vajon miért lenne ilyen sok utalás a kristályokra, ha valami tiltott dolog lenne?  Szerintem ez csak az idők folyamán összegyűlt téves értelmezés.

aron4.jpg

Nézzünk még egy példát Szent Hildegard . Most szerintem sokan felkapják a fejüket az meg ki ? Azért merem ezt így leírni mert tapasztalataim szerint sok keresztény ismerősöm sem ismerte a nevét. Szent Hidegard aki 1098-ban született Hildegard of Bingen néven és a középkor leghíresebb asszonya volt, Apáca, filozófus, zeneszerző, költő és természettudós, misztikus gyógyító. Munkásságát nem itt kell felsorolni, ami a témához illik, hogy egyéb fontos tevékenységei mellett Szent Hildegard számos természettudománnyal foglalkozó könyvet írt. Híres gyógyító volt gyakorlatilag a holisztikus gyógyászat európai gyakorlója. Felismerte, hogy a drágakövek rezgései az emberekre is hatással vannak, valamint a gyógyvizek és a porrá őrölt kristályokkal dúsított krémek gyógyító hatással rendelkeznek. Szent Hildegard általánosan 26 drágakövet használt. A 13. századtól szentként tisztelik a hagiográfiában. 2012. május 10. -én XVI. Benedek pápa Hildegard von Bingen tiszteletét kiterjesztette az egész egyházra, majd 2012. október 7-én egyházdoktorrá avatta.

hilde3.jpg

Szerintem példája is igazolja, hogy a kristályok használata nem a keresztény hit ellen való dolog. A hiedelem miszerint a kristály vagy energia gyógyászat okkult tudomány téves. (Mindent lehet rosszra használni a kínaiak a lőport csodálatos tűzijátékok készítéséhez használták Európában fegyvert készítettek belőle.) Amennyiben úgy kezeljük ahogyan kell, hogy ez isten teremtés óta az embereknek adományozott ajándéka, akkor csak segíteni tud.  Keresztény érdeklődőim számára a válasz, A lényeg szerintem, hogy hordásuk során soha ne veszítsük el kapcsolatot a hitünkkel. Ne a kristályba higgyünk, hanem a benne lévő isteni rezgésben.

Ezt leginkább és a fentiekhez kapcsolódva Szent Hildegard egyik idézetével tudom kifejezni és ezzel zárnám is ezt a blogot ha kérdéseid lennének kérdezz bátran vagy keresd fel Facebook oldalamat. Szent Hidegard Physica című könyvének negyedik kötetében a következőt írta.

„Isten sem a drágakövek ragyogását sem azok erejét nem engedi karba veszni, mivel úgy akarta hogy a földön becsüljék és dicsőítsék őket és orvosságul szolgáljanak.”

Köszönöm, hogy megtiszteltél kívánok neked nagyon boldog Pünkösdi ünnepet.

Webáruház készítés