Blog

Kristályelixír

2020.02.18 16:57
Végh Susan
Kristályelixír

Már jó ideje megszeretném írni ezt a blogot, hogy elmondjam milyen szerepe van a kristályelixíreknek a kristály és energia terápiában, milyen módon segít minket a mindennapi életben.

Mielőtt bárki felhördülne azért használom a terápia kifejezést mert évszázadok óta így nevezik. Mint tudjuk ezek nem gyógyító tevékenységek. Nem helyettesítik a hagyományos gyógyítást bármilyen panasza lenne mindenképpen forduljon orvoshoz. A kristályvíz nem gyógyító eszköz.

Szokásomtól eltérően kicsit többet támaszkodom forrásanyagra. Michael Gienger és Joachim Goebel Wassersteine könyvére mely magyarul Kristályvíz néven jelent meg. Ez a könyv megvilágít sok félreértést, ami ezt a témát és a hozzá kapcsolódó termékeket körbeveszi a szerzők a téma nemzetközileg elismert szakértői.

A kristályvíz története. Kristályvizet és ásványvizet ősidők óta használnak az emberek egészségük javítására. Az Indiai gyógymódok között számos utalás található rá. Az ókori Róma ideijéből számos feljegyzés maradt a kristályok drágakövek elixírként való felhasználásáról. Később a középkorban az 1100-as években Szent Hildegard született Hildegard von Bingen bencés apátnő volt az aki. Hildegard felismerte, hogy a drágakövek rezgései az emberre is hatással vannak és ezen hatások olyan hordozóval, mint a víz gyógyító hatásúak. Hildegard könyvet is írt melyben leírta megfigyeléseit rendszerezte az ásványokat és híres gyógyítóként ismerték. Az 1990-es évek közepén a Japán Masaru Emoto végzett kutatásokat a víz információtároló képességéről, illetve arról, hogy a külső hatások milyen módon befolyásolják a víz szerkezetét. Európában Valter von Holst, Michael Gienger teremtette meg az új analitikus kristálygyógyítást és keltette életre a kiristályelíxirek csodálatos világát.

Miért jó a kristályelixír? Az ásványok gyógyító rezgései által energizált kristályvíz csodás gyógyító elíxírként hat a szervezetünkre. Élő víz. Az emberi test több mint 60%-a víz. Ennek a víznek a pótlására naponta 2-3 liter vizet kellene meginni. Napjainkban ez a víz sajnos holt víz. A csapból folyó víz több tisztításon megy keresztül vegyi anyagokat kevernek hozzá, hogy elkerüljék a fertőzéseket. A palackozott ásványvíz egy fokkal jobb ugyan de ez is tisztított víz és utólag ásványi anyagokkal dúsított. A legnagyobb probléma palackozáshoz használt PET palack melyből nem szakszerű tárolás esetén mérgező és rákkeltő vegyi anyagok kerülhetnek a vízbe, de erről rengeteg helyen lehet olvasni. Ha előfordult már veled különösen nyáron, hogy kinyitottál egy ásványvizes palackot és megcsapta az orrodat valami furcsa szag akkor tudod miről beszélek.  A csapvizet különböző tisztítási módokkal lehet ugyan tisztítani, de attól még holt víz marad.

„Az olyan drágakövek, mint az ametiszt hegyikristály, vagy rózsakvarc minden esetben ízletessé tartóssá és a szervezet számára elfogadhatóvá teszik Ivóvizünket – javítják annak minőségét.” A víz megtelik élettel A drágakövek különösen „a hegyikristály segít olyanná varázsolni a vizet amilyennek eredendően lennie kellene, az élet tiszta áttetsző forrásává.” Gondoljunk bele a természetes forrásvíz amíg a felszínre érkezik mennyi információt gyűjt magába. Ha napi folyadékbevitelünk legalább egy részében természetesebb, szervezetünkkel csodát lehet tenni. A megfelelő kristályok drágakövek segíthetnek szervezetünk méregtelenítésében, új energiával látják el sejtjeinket.

Milyen a jó kristályelixír. „A kristályelixír előállítása során az ásványokba, drágakövekbe zárt információ átkerül a vízbe.” „A lényeg itt -természetesen az információ különbséget kell tennünk a kristályvizek és az ásványvizek között”. Az ásványvizek oldott ásványi anyagokat tartalmaznak. „A kristályvizek készítésekor ezzel szemben egyáltalán nem kerül a vízbe oldott anyag.” A különbség mégis érzékelhető az íze lágyabb, frissebb, zamatosabb. A kristályokkal energetizált vízben még a csíraképződés is lassabb tovább megőrzi frissességét.

Az olyan készítési módok, illetve termékek, ahol a kristály közvetlenül érintkezik a vízzel ásványvíznek tekintjük. Ez több problémát vet fel, a kristályokból kioldódó ásványi anyagok akár károsak is lehetnek. Ezeket nem a kristály fajtájától, hanem pl. származási helyétől függenek és ezt a mai világban lehetetlen ellenőrizni. Különböző felületkezelési technikák, pl. a viaszolás, mellyel csillógóvá teszik az ásványokat szintén egészségre károsak lehetnek. A tökéletes kristályelixír készítésekor a kristályok közvetlenül nem érintkeznek a vízzel! Az én palackjaim ezért lettek így válogatva.

A kristályelixírek készítésénél a kívánt hatás elérése szerint kombinálhatjuk a kristályokat. Ezzel lényegesen jobb eredményt tudunk elérni mintha csak egy kristályt használnánk. Ha több követ helyezünk a vízbe, a készítés során egyesülnek a különböző információk: létrejön egy olyan új és közös információ mely több az alkotóelemek összeségénél. Ez a víz harmonizáló energiatárolási tulajdonságának köszönhető. A kristályelixírek készítésénél ezért más elvek alapján kombináljuk a kristályokat, mint az általános kristály terápiában.

Az elixírekhez használt kristályokat alaposan meg kell tisztítani és „kiüríteni”. Ezt szerintem nem kell magyarázni már az ékszerek térharmonizáló kristályok esetében is a legfontosabb a kövek tökéletes megtisztítása feltöltése. Képzeljük el, hogy mennyire fontos ez amikor gyakorlatilag „belsőleg” használjuk a kristályok által kibocsájtott rezgéseket.

Néhány szó az elixírekhez használt üvegről. „Az edény, amelyben a kristályvizet készítjük legyen semleges, színtelen, címke, felirat és gravírozás nélküli, ugyanis ezek is mind információhordozók.” A víz minden információt rögzít a kapacitásának határáig, hogy egy kitalált márkajelzés felirat milyen információt ad át azt senki sem tudhatja. Egy példával illusztrálva, ha kedvenc sörös korsónkban készítjük a kristályelixírt akkor az eredmény pl. a hegyikristály az ametiszt és a „Borsodi az élet habos oldala” felirat rezgéseinek, információinak kombinációja lesz.

Mi mindenre használható a kristályelixír? Elsődlegesen természetesen fogyasztásra. „Ilyenkor a kristályvíz alapjául szolgáló kristály tulajdonságainak megfelelően minden síkon „testileg, lelkileg, mentálisan és szellemileg) fejti ki a hatását. Szervezetünk olyan élő vizet kap, állítólag erősíti az immunrendszert, energiával látja el és fiatalítja a sejteket, csökkenti a stresszt stb. Én rendszeresen fogyasztok kristályelixírt, amikor régen, először találkoztam vele kb. egy hét után arra lettem figyelmes, hogy jobban érzem magam minden téren. Egyfajta wellness érzést adott ez a Harmónia keveréke volt . Később én is használtam természetesen célzott kombinációkat is.

A kristályelixíreket használhatjuk külsőleg is ideális arclemosó ill. arcvíz a pl. fiatalság elixírje külsőleg használva segíti a bőrben a keringést és méregtelenít. Zúzódások, rándulások sérülések esetén használhatjuk borogatásra. Alkalmazható tér és aura tisztításra, ha körbe permetezzük vele környezetünket. Számomra a legkellemesebb felhasználása a fürdő készítése. Csodálatos bőr fiatalító nyugtató fürdőket lehet készíteni. ilyenkor a szokásosnál hosszabb ideig 1-2 óráig hagyjuk állni a vizet a palackan és ezt az intenzívebb kristályvizet közvetlenül fürdés előtt keverjük a fürdővízhez.

A Garuda kristályelixír palackok az kristálygyógyászat legnemesebb alapjaira épülnek. Tökéletesen tiszta jelmentes boroszilikát üveg, hogy a víz csak a kristályok energiáját tárolja. A drágakövek egy külön üveg fiolában vannak elzárva nem érintkeznek közvetlenül a vízzel csak rezgésüket energiájukat adják át. Gondosan kiválogatott tökéletesen megtisztított kristályok, a legtisztább életenergiával feltöltve. Kipróbált szakszerűen összeállított keverékek melyeket bárki használhat. A fiolákban a keverék a későbbiek folyamán cserélhető. Kérésre speciálisan összeállított személyre szóló keveréket készítek csak vedd fel velem a kapcsolatot. ????

Köszönöm, hogy elolvastad a blogomat.

Susan

Webáruház készítés