Blog

A DZI gyöngy a világ legerősebb amulettje

2019.03.25 15:43
Végh Susan
A DZI gyöngy  a világ legerősebb amulettje

Mi a Dzi? Ezt egy blogban nagyon nehéz összeszedni eddig 15 féle eredet magyarázatot találtam, amit ebben a blogban leírni nem lehet. Ősi óceánokból származnak, az istenek ékszerei voltak melyeket az istenek eldobtak. Világűrből származó meteoritok melyek a mezőkre estek és a Jógik vették fel őket. Vajravahari Buddha mágikus gyöngyei melyeket azért szórt a földre, hogy a tibetieket megszabadítsa a nélkülözéstől. Manjusiri Buddha által a földre szórt menyei kövek melyek egy járványnak vetettek véget. A tibetiek ma is mennyei kőnek nevezik és földönkívüli isteni eredetet tulajdonítanak neki

character-2454694_960_720.jpg

Nagyjából 2500 évre teszik megjelenését, de valószínű, hogy a gyöngyöket már korábban is ismerték. A történelem során hasonló gyöngyöket találtak Perzsiában, Mezopotámiaban, Afganisztánban. Hasonlókat de ilyeneket nem. Az egyik Dzi mintázatot egy 5000 éves indiai ásatáson látták viszont a tudósok. Az biztosnak tűnik, hogy Tibetbe még a buddhizmus előtti időkben került, azt senki nem tudja hogyan. A tibeti kultúrában érdekes, hogy a korai tibeti vallás a bon egyrésze beépült a tibeti buddhizmus ceremóniáiba a tanításokat a Lámák tovább vitték. A világon kevés olyan mostoha természeti körülmény van mint Tibetben. Gyakorlatilag az egész terület a fahatár fölé esik, vagyis fát csak elvétve látni. Cserébe óriási ezoterikus tudás halmozódott fel azon a helyen mely a hegyekben rejlő kristályokat, gyógynövényeket ötvözi egy spirituális tudással. A Dzi ereje ebben rejlik. A Dzi kövek tibet hét szent kincse közé tartoznak. Értékük felülmúl bármit, fizetőeszközként zálogként is használják. Az antik kövek öröklődnek generációk sokaságán át.

De mitől olyan különleges ez az amulett. Állítólag japán tudósok tanulmányoztak egy antik Dzi-t és 14 olyan elemet találtak melyek a földön nem léteznek. A másik különlegesség állítólag az hogy a Dzi mágneses energiája a négyszerese a legerősebb kristályénak. Persze Jogosan mondhatjátok, hogy OK ez az antik Dzi de azt földi halandó nemigen tudja megengedni magának. Ez nagyjából igaz is hiszen több ezer, sőt akár több százezer dollárba kerülnek. PL. valahol olvastam, hogy Sting a nyakában lógó Dzi gyöngyért százezer dollárt fizetett.

Ez így igaz, de ha nem hamis, hanem valóban achátból régi technikával készült gyöngyöket használunk akkor bárki részesülhet a Dzi áldásából. Tibet kínai megszállása után a mesterek jó része emigrált szétszóródtak megtalálhatók Nepálban, Indiában, Taiwan-on. Persze vannak kiemelkedő munkák és egyszerűbb darabok is (és sajnos rengeteg üveg lézergravírozott hamisítvány), de még ezek az egyszerű darabok is nagyon erősek. Hogy miért? Miért van, hogy bizonyos geometrikus ábrák energiát sugároznak magukból? Ezeket aztán elnevezzük szakrális geometriának és ma már természetesnek vesszük a hatásukat, holott fogalmunk nincs arról miért van ez így. Vagy a piramis forma? Egy tökéletes réz piramisban az alma nem, vagy csak lassabban romlik meg. Miért hiszen csak 8 összeforrasztott rézrúd? Kezded sejteni? A Dzi ereje szerintem a kristályok alkímiájának, az ősi szent mintázatoknak és az avatásnak az együttes ereje, adja. A Dzi kozmikus energiával rendelkezik. A mintázatok eredetére nincs irodalom egyes minták megtalálhatóak a történelemben, de a minták zöme csak a Dzi kultúrában létezik. Én több mint 10 éve foglalkozom Dzi gyöngyökkel és eddig 63 mintával találkoztam, de még most is belefutok olyan kombinációba, amelynek csak hosszas keresgélés, levelezés után tudom meg a jelentését.

A feng shui mesterek az utóbbi időben szinte mániákusan használják a Dzi gyöngyöket és a tibeti szimbólumokat. Vajon ok nélkül? Nem, a Dzi gyöngy erős pozitív energiával rendelkezik és elhárítja a negatív energiát, az erős pozitív energia hatással van a viselőjére és segít abban, hogy pozitívabb szemléletet alakítson ki. A Dzi gyöngy energiája serkenti az életenergia a prána, vagy másképp chi áramlását és nagyon hatásos

 Néhány gyakori kérdés és jótanács,

Hogyan válasszak Dzi gyöngyöt?   A Dzi gyöngy választása mindig személyes és egy életre szól, Ha meglátsz egy darabot, ami megszólít az a tiéd. Mindenkire vár egy Dzi valahol. Elolvashatod a leírásokat is és dönthetsz az alapján. Én a képi megérzést jobban pártolom.

Hogyan hordjam a Dzi gyöngyöt? Hordhatod, nyakláncként és karkötőként is. Én a nyakláncot helyezem előtérbe mert biztonságosabb és a gyöngy a torok vagy szív csakra felett helyezkedik el. Ha karkötőként hordod a kő a verőér felett legyen vagy néha legalább fordítsd oda. Hord minél többet az elején mindenképpen naponta legalább 21 de inkább 40 napig. A Dzi igényli a tested energiáját. De soha ne hord éjszaka!! Elalvás előtt vedd le.

Bárki viselheti? Igen bár a származása alapján úgy látszik, hogy a buddhizmushoz kötődik a Dzi az univerzummal áll kapcsolatban. Bárki viselheti nemtől vallási hovatartozástól függetlenül.

Hogyan programozzam? Sehogy. Felejtsd el. A Dzi, ahogy a tibetiek mondják élő kő nem programozható. Amikor elkezded hordani ráhangolódik tested mágneses energiájára. A Dzi egy különleges amulett mely megtalálja mire van szükséged és a megfelelő időben megadja. Bár önmaga nem programozható kiválóan dolgozik együtt programozott kristályokkal amennyiben illeszkednek a kő jellegéhez.

Hogyan ápoljam a Dzi gyöngyöt? Időről időre egy kis füstölővel tisztítsd meg, de a legjobb módszer, ha szántál olajjal egy kicsit áttörlöd. Soha ne érje víz !! Fürdéskor mindig vedd le !! Én a saját köveimet két hetente - havonta kezelem.

Mire kell figyelnem? Bánj vele tisztelettel. Ez egy szent kő. Esténként ha nem hordod és van valamilyen oltárod szent helyed helyezd oda. Ha nincs akkor alakíts ki neki egy külön helyet egy külön dobozt, amit kibélelsz stb. Én minden darabhoz adok egy kis nepáli ékszertartó zacskót amíg nincs más rakd abba. Helyezheted kristály tálba is. Ne tedd a padlóra vagy piszkos helyre. A tibetiek szerint, ha hússal dolgozol vagy „tiszteletlen” tevékenységet végzel időlegesen vedd le a Dzi gyöngyöt. Vigyázz rá mert sérülékeny! Mindig ellenőrizd a zsinórt vagy a gumit, ha úgy érzed gyengült inkább kérj újra fűzést.

Vigyázz rá , Tibetben úgy tartják ha vigyázol a Dzi gyöngyödre Ő is vigyáz rád és jószerencsével bőséggel boldogsággal fog megajándékozni. Ha nem nyúlt részletesebben elmondanám, hogy az én életemet, hogy segítette a Dzi gyöngy azóta, hogy több mint 10 éve felvettem. A gyöngy hatására jutottam el a tibeti kristálygyógyászathoz és energiagyógyászati módszerekhez. Privát családi életemben is hatalmas változást hozott. De ez egy másik blog.

Remélem, hogy segíthetek és a te életedben is elindíthatok ilyen pozitív változásokat

Webáruház készítés