Blog

Magatama! De mi ez a Magatama?

2019.04.10 15:35
Végh Susan
Magatama! De mi ez a Magatama?

Akkor utazzunk egy kicsit hiszen megígértem, hogy nem fogunk leragadni egy helyen. Legyen a színhely most japán, ahol 1000 évvel időszámításunk kezdete előtt az emberek kövekből és más anyagokból furcsa formájú köveket kezdtek formázni a gonosz erők elleni védekezésként. Ezeket a köveket Magatamának nevezték el. De honnan ered a forma honnan vették? Senki nem tudja csak feltevések vannak. 

Talán egy állat foga, az emberi magzat alakja, egy hal

 

formája, a hold szimbóluma és így tovább. Egyesek szerint a rajta lévő lyuk az áldott spirituális erőt szimbolizálja, amely az ősökkel való kapcsolattartást biztosít. A magatama gyorsan elterjedt japán szigetvilágban a sámánisztikus hagyományokon alapuló természeti sintó vallásban és beépült a Japán császárság eredet mítoszába. 

A legenda szerint az első Magatamát a legfőbb isten Izanagi készítette és lányának Amaterasunak a napistennőnek ajándékozta, aki unokájának Ninigi-nek adta egy kard és egy tükör társaságában a földre küldte uralkodni. Ninigi az első japán császár nagyapja lett. A japán hagyományok innen keltezik a japán császárság megalakítását és a császár istentől való származását.

A kard a tükör és az ékszer ma a japán császárság három szent ereklyéje.  A Tokiói Birodalmi Palotában, a Három Palota szentélyének központi szentélyében őrzik. Ennek a legfontosabb gyöngynek a neve Yasakani no Magatama és ha a legendának hinni lehet ez az a gyöngy, amit maga Amaterasu a napistennő viselt. 

magatama3.jpg

A legendáktól elvonatkoztatva a magatama mély lelki jelentést kapott az évek folyamán, A sintóban az univerzum mozgását, az emberi lelket, a magzat növekedését jelképezi. A legendák szerint a magatama magába zárja az emberi lelket és ereje továbbadható örökölhető. Több sinto rituálé létezett a lelkek visszahozására. A történelmi magatamák elsősorban Jade-ből készültek, de később kiegészültek más drágakövekkel is.

1) Suisyo hegyikristály ... a harmónia és a védelem

2) Pink Suisyo, Rózsakvarc Szív, szeretet, jó kapcsolat, a kvarc puha rózsaszín színe kedvességhez és stabil                    érzelemhez vezet.

3) Murasaki suisyo, Ametiszt Legmagasabb szín a legmagasabb rezgés / gyógyító kő.

4) Hisui, Jade nyugalom, védelem a szerencsétlenséggel szemben, jó szerencse.

Három különleges kő a mai napig a Izumo Taisha szentély részére van fenntartva és csak a császári család részére készül. Ezeken kívül ma már gyakorlatilag bármilyen kristályból készülhet. A japán emberek a magatamát hagyományosan a gonosz szellemek távoltartására, balesetek elleni védelemre használják tulajdonosának jó egészséget szerencsét és hosszú és boldog életet ad.

A Garuda Magatama sorozatában te is hozzájuthatsz a saját darabodhoz és viselheted Japán egyik nemzeti kincsét hogy neked is hosszú életet jó szerencsét hozzon és megvédjen.

 

Magatama warrior karkötők

Samurai – Ónix és tigrisszem.

Webáruház készítés