Blog

A talizmán lélegzete – A boldogság talizmánja. A boldogság ZEN talizmánja

2023.10.12 18:17
Végh Susan

„Nincs út a boldogsághoz a boldogság az út”

Thich Nhat Hanh

 

A talizmánok végig kísérik az emberiséget minden korban, minden földrészen, minden kultúrában léteztek és léteznek ma is. Mindenhol kicsit más , van ahol néha ijesztő is. Megvédenek óvnak teljesítik kívánságaidat stb.

Dél Ázsiában és Japánban a ZEN gyökereinek alapján kialakult egy különleges karkötő melyet a talizmán lélegzetének neveznek. Készítésénél a középpontba helyeznek egy magot vagy egy faragott fadarabot azzal a szándékkal, áldással, hogy teljesítse viselője kívánságát, ehhez hozzárendelnek bizonyos szabályok szerint egymással harmonizáló különböző kristályokat és fa gyöngyöket. Az összeállítások célja a harmónia, harmónia a természettel, harmónia a lelkeddel az élettel. A boldogság.

Ezt a talizmánt akartam létrehozni. Egy talizmánt mely melegséggel tölt el amikor felveszed. Ha ránézel elröpít téged arra a helyre ahol igazán boldog vagy. Megmutatja az ÚT-at a boldogságodhoz. A célja hogy amikor viseled lassan napról napra észre vedd az apró csodákat. Megnyugszol. Boldog leszel. Nem mellékesen a kívánságaidat is teljesíti.

A talizmán középpontja egy különleges áldást kapott Bodhi mag.

A magokban benne van az élet az újjászületés ereje. A mag annak a látens életerőnek a szimbóluma mely mindegyikünkben benne rejtőzik. Az újjászületés képességének jelképe és számomra a mag jelképezi leginkább a természet harmóniáját.

A karkötőben lévő szent Bodhi fa mag melyet nepál egyik kolostorában áldottak meg. A bodhi fa , szent fa , a hagyomány szerint Buddha egy bodhi fa alatt meditálva érte el a megvilágosodást. A bodhi fa magja  a megértés és az isteni bölcsesség magja , mely békét és megértést sugároz. A mag az eredeti fafajta magja mely magokat a nepáliak főnix szeme magnak hívnak.

Azt mondják minden magban egy tanítás , üzenet van bezárva. Találd meg te is a sajátodat.

 

Ez a talizmán más mint a többi. Kívánhatsz tőle és kívánságod teljesíteni fogja de addig is boldoggá tesz ! Napról napra boldogabb leszel, jobban érzed magad. A karkötő programja megtalálja az utat a boldogságodhoz és felerősíti azt. Ez a karkötő másképp készül mint a többi. A készítésénél különböző képek gondolatok inspirálnak. A szépség és a harmónia képei. Amelyik megérint azt válaszd ! Amikor ránézel megfogod gondolj arra ami alapján készült amit felidéz benned. Ez a TE ÚT-ad.

Ha csak felkeltette az érdeklődésedet akkor írj. Nem kell a születési éved ez nem horoszkóp csak küldj egy képet ami boldoggá tesz, vagy írd le nekem. Ez lehet bármi egy festmény egy fotó, mondhatod a tengerpartot, a családodat, a színeket amit egy zene felidéz benned mert a zenének színei vannak. Kérhetsz bármit. Én ezeket a gondolatokat , képeket megalkotom neked egy karkötőbe megfelelően harmonizáló kristályokból, megáldom és neked beprogramozom. Kérlek itt felejtsd el a dogmákat , milyen kő mire jó. Nyiss utat a boldogságodra. Természetesen a kész darabot fotón majd elküldöm neked.

Lehet, hogy nem hiszed de nézz meg engem 48 évesen hegedülni tanulok , és festészetet ,kaligráfiát. Megtaláltam az életben azokat kicsiny dolgokat melyek boldoggá tesznek, és ezt megpróbálom megosztani veled is. Benned is megvan minden csak meg kell találnod ezt segíti ez az apró karkötő. Kinyitja a lelked kapuját a boldogságra.

Minden darabot egy kézzel festett dobozban kapsz kézhez. Hogy teljesebb legyen a doboz belsejének díszítése eredeti japán motívumokkal díszített és japánban készült papír.

Egy számomra nagyon kedves idézettel kezdtem és egy történettel fejezem be a Dalai Lámáról. Talán ez is ad valamit ahhoz mit jelent ez a karkötő amit én nem bírtam leírni

Légy Boldog !

Susan

Webáruház készítés