Blog

A Hála és a hála karkötő

2019.09.11 22:36
Végh Susan
A Hála és a hála karkötő

Nem akartam külön ékszerekről blogbejegyzést írni, de amikor elkezdtem a karkötőről a posztot írni rájöttem, hogy egy rövid poszt nem elég elmondani a gondolataimat. Hosszú ideje tervezem ezt a karkötőt sok kristályt tanulmányoztam mire megtaláltam a számomra igazit. A vonzás törvényéhez készült karkötők szerepe kettős. Az egyik úgy lettek tervezve, hogy erősítsék a vágyaidat növeljék teremtőerődet. A másik funkciójuk, hogy állandóan emlékeztessenek a célodra valahányszor rájuk nézel ezzel segítsenek összpontosítani, hogy időről időre egy pillanatra vágyadra koncentrálj. A teremtés viszont attól is függ mennyire tudsz hálás lenni azért, amid van. Ez a karkötő a hálára emlékeztet. A figyelmedet a szeretetre, a bőségre és az isteni tulajdonságokra helyezi. A hála gyakorlása, megtapasztalása és kifejezése bizonyítottan növeli az elégedettség érzését, erősíti a kapcsolatokat és bátorít bennünket. A Hála karkötővel megkérlek, hogy öleld át az életed szerelmét, imádd önmagad, elfogadd a világot, és minden nap nagylelkű és hálás legyél. Viseld ezt a hála karkötőt, amikor emlékeztetőre van szükséged, hogy hálás legyél és megtaláld az életed örömét. 

„A világ ma adott neked ajándékba 86 400 másodpercet. Felhasználtál-e ebből akár egyet is arra, hogy azt mondd, köszönöm?” (William Arthur Ward).

Mi a hála? Azt mondani köszönöm egy varázslat, de ha mindennap érzelem nélkül rutinból használjuk elveszti a jelentését. A köszönömnek többnek kell lennie, mint udvariasnak, hitelesnek kell lennie, de hogyan? Miközben kifejezzük hálát, tudatosságunk növekszik, a hála a következő tudati szintre vezet. Kezdjünk el hálásnak lenni tudatosan. Hogyan? Tegyünk erőfeszítéseket minden nap, hogy azonosítsuk és felismerjük az összes jó dolgot, ami már megvan. Vegyünk sorra néhány technikát, amivel tudatosan végezhetünk hála gyakorlatokat.

1.       Minden reggel amikor felkelsz egy pillanatra ülj le és gondolkozz el hogy milyen hálás vagy az elfőtted álló napért. Gondold végig előre milyen szép dolgok történnek majd veled. Japánban van egy picike hangtál amit az ágy mellett tartanak és amikor felkelnek egy pillanatra megkondítják köszönet nyilvánításként. A lényeg, hogy légy hálás az előtted álló napért.

2.       Nap végén hála lista. Annyi minden rossz tud történni egy nap folyamán, problémák a munkahelyeden, apró bosszúságok a hivatalokban, összevesztél valakivel. Az egyik dolog, ami egy rossz napot sokkal jobbá tehet, egy listát készíteni az összes dologról, amiért hálás vagy. Ha hazaértél vegyél elő egy füzetet egy darab papírt és írd össze ezeket. Mindig van miért hálásnak lenni a szeretteinkért, a ruháinkért bármiért.

3.       Tudasd a háládat valakivel. Írj egy levelet, e-mailt , hívd fel telefonon és mond el hogy hálás vagy neki . Mindig találsz okot, csak ülj le és gondolj valakire, akit szeretsz. Meg fogsz lepődni hogy egy ilyen apróság mit vált ki.

4.       Amikor azt mondod köszönöm nézz mélyen a szemébe annak, akinek mondod. A napi rohanásban a köszönöm már csak rutin udvariasság, de te tedd személyessé például a kollégádnak, aki behozta a kávéd. A szemkontaktus összekapcsol benneteket és elismerést mutat. Pozitív kapcsolatot hozol létre ha csak egy másodpercre is.

5.       Tudatosítsd magadban, hogy szerencsés vagy. Lehet hogy az otthonod nem álom otthon, nem szereted a kocsidat. Gondolj arra, hogy a földön több milliárd ember rosszabb helyzetben van mint te. Nincs élelme, menedéke, ruhája. Hasonlítsd össze velük magad és rájössz, hogy ez több mint elég. Én pl. ilyenkor ránézek a gyermekemre és tudom a boldogság már itt van.

6.       Hordj Hála karkötőt! Na jó ez itt nem a reklám helye, de ismered a hálakövet mely semmi más, mint egy darab kavics, amit a zsebedben tartasz. A lényeg legyen valami apróság, amiről neked eszedbe jut köszönetet mondani, hálásnak lenni és ez legyen mindig nálad. Ha hozzáérsz vagy ránézel érezz hálát.

Még sok ilyen technika létezik. Alakítsd ki a sajátodat. A hála kifejezése nem oldja meg az összes problémádat, de kiegyensúlyozottabb képet ad az életedről, ami sok előnnyel jár. Számos tanulmány kimutatta, hogy a hála a jó közérzethez és az egészségesebb életmódhoz kapcsolódik. Tudtad, hogy a hála gyakorlásának köszönhetően egészségesebb, kevésbé stresszes és optimistább is leszel? Valószínűleg nem meglepő, hogy a hála az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy növeld saját boldogságodat- és mások boldogságát. Pozitívabb, produktívabb ember leszel. Elképesztő, hogy egy egyszerű, pozitív cselekvés ennyit változtathat.

Néhány szó a karkötőről miért pont ez.

Kambaba jáspis egy misztikus kő sztromatolit-ot tartalmaz mely a világ legősibb 3 milliárd éves fosziliája. A sztoromatolit kék-zöld algák un. cianobaktériumok által alkotott telepek megkövesedett maradványai. A tudományos vélekedések szerint ezeknek a cianobaktériumoknak köszönhető a föld légkörének kialakulása és az élet, egyéb tulajdonságai mellett ezért választottam ezt a kristályt a Hála karkötőhöz.  A kambaba Jáspis üzenete – A Föld beszél.

A kambaba jáspis a nyugalom és a béke köve, amelyet a természet tápláló energiái járnak át és arra ösztönzi az embert, hogy nyitottabbá tegye a szívét, hogy jobban szeresse önmagát és másokat. Tisztító hatása kiküszöböli a negatív energiát és stabilizálja az aurát. A kambaba jáspis a lelki bizalom köve, amely az ősi energiák bölcsességére támaszkodik a kristály rétegeiben, hogy összehangolja a természetben rejlő belső békét. Bátorítja a boldogságot, és aktiválja a jólét és a bőség megszerzésének képességét. Lassú, egyenletes frekvenciája kibővíti az összpontosítási képességet, és figyelemre méltó segítség a meditációban, lehetővé teszi a negatív gondolatok és érzelmek felszabadulását. Ez az a kő, amellyel rendelkezned kell , ha az életed értelmét keresed. Megbízhatsz benne nem véletlenül nevezik a legfelsőbb gondozó kőnek. Kambaba jáspis az egyik legerősebb gyógyító kő, amely segít a félelmek leküzdésében. A kambaba jáspis csodálatos mert, az életben a kívánt célok elérésére segít összpontosítani! Minél hosszabb ideig viseled a kő energiái annál személyesebbek és erősebbek lesznek.

Szerencse kő, növelheti a pénzáramlását, és növeli az életed jólétét. Pozitív energiákkal tölt meg, amelyek inspirálnak, hogy sok mindent elérj és teljesíts. Segít neked a már megalapozott karriered tovább építésében, megvéd azoktól a kollégáktól, akik akadályozzák erőfeszítésedet. Amikor a kambaba Jáspis energiáival dolgozol, jólétet és a bőséget vonzol magadhoz.

Kambaba jáspis segít megérteni saját érzelmeid és saját igényeid. Ez a kő megmutatja, hogyan fogadd el a változásokat bizalommal és bátorsággal. Hatalmat és erőt fog hozni a kapcsolatodhoz. El fogja távolítani a félelmeid, és segít megújítani a szeretett személy iránti elkötelezettségedet. Energiái arra ösztönöznek, hogy nyisd meg a szíved, jobban szeresd partnered, növeli a lehetőségét, hogy cserébe több szeretetet kapj. Segít megtalálni az utat az érzelmi kétségbeesésből. Ezenkívül segítséget nyújt a megoldandó problémák kezelésében.

Szantálfa vagy bambusz a fákat képviseli a természet erejét. Ők türelmesen gyökereznek a földben, és mindenkit szolgálnak, megtermelik az oxigént ami az élethez kell.

A megnyugtató, békés és ősi szantálfákról azt mondják, hogy pozitív, finom rezgéseket vonzanak maguk után, egyértelmű észlelést, nyugalmat és pozitív lelkiállapotot teremtenek. A szantálfa antidepresszáns, antiszeptikus és nyugtató fa. Segítséget nyújt a sejtek gyógyulásában, és segíti az immunrendszert bármely gyógyító folyamatban vagy a betegség megelőzésében. Jó szerencsét hoz és csökkenti a negatív energiákat.

A bambusz a hosszú élet, az új kezdet. A bambusz az erény az erő a rugalmasság és az egészség szimbóluma. A világ leggyorsabban fejlődő növénye. Az életben a harmóniát és az egyensúlyt képviseli. A keleti kultúrákban a jószerencse szimbóluma. Inspiráló, nincs a világon még egy olyan növény, amelyről ennyi vers és festmény született.

Feltételezett gyógyító tulajdonsága: A kambaba jáspis nyugtatja az idegrendszert, fokozza az immunrendszer működését segít a sejtek növekedésében. támogatja az emésztőrendszert segíti a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.

 

Webáruház készítés