Buddhista csomózott karkötő

Buddhista csomózott karkötő
Buddhista csomózott karkötő
Buddhista csomózott karkötő
Buddhista csomózott karkötő
Buddhista csomózott karkötő
Buddhista csomózott karkötő

Nepáli Buddhista csomózott karkötő.Szerencse, védelem áldás.

A végtelen csomó a tibeti /buddhista nyolc szerencsejel egyike sokféle értelmezése van. Állítólag Buddha végtelen bölcsessége és együttérzése. Ábrázolja a valóság természetét, ahol minden összefügg egymással. Minden templom falán megtalálható.

Ezeket a karkötőket szerzetesek készítik mantrázás közben leülnek egy  kisebb teremben ölükben egy köteg mala zsinórral és elkezdik csomózni a karkötőt. Egy csomó - egy mantra és újra és újra. A mantra tulajdonképpen egy különleges ima, mint minden imánál nemcsak a szavak jelentése számít, hanem a hangok rezgése is. A rezgés energia minden szent mantra erőteljes gyógyító védő tulajdonsággal rendelkezik. A mantrák ereje áldása a karkötő része lesz.  Egy szerzetes gyakorlattól függően állítólag 30-50 perc alatt készít el egy karkötőt. Nincs benne arany, ezüst de ez az igazi szakrális ékszerkészítés,az ima ereje. A karkötőkből származó bevételek hozzájárulnak a kolostor költségeihez.

A piros az életerőt és megőrzését jelenti a gyökér csakrát képviseli és erősíti a földelés és a biztonság érzését, védelmet ad. Az ösí tibeti vallás a bon idején a tibetiek vörös ásványi festéket kentek arcukra, hogy megóvja őket a szellemektől, később a szín a szent csarnokok falára került, ahol híres szerzetesek sírja található. Legjobb példa erre Potala vörös palotája, amely megvédi az egymást követő Dalai Lámá-k sírjait.

2024.05.24
2 490 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
090
Webáruház készítés