Nepáli Buddhista csomózott karkötő. Szerencse, védelem áldás.

Nepáli Buddhista csomózott karkötő. Szerencse, védelem áldás.
Nepáli Buddhista csomózott karkötő. Szerencse, védelem áldás.
Nepáli Buddhista csomózott karkötő. Szerencse, védelem áldás.
Nepáli Buddhista csomózott karkötő. Szerencse, védelem áldás.

Négyszínű gyermekeknek is ! Tapasztalataim szerint a gyermekek különösen a lányok szívesebben hordanak színes karkötőket, persze felnőttek is viselhetik.
A végtelen csomó a tibeti /buddhista nyolc szerencsejel egyike sokféle értelmezése van. Állítólag Buddha végtelen bölcsessége és együttérzése. Ábrázolja a valóság természetét, ahol minden összefügg egymással. Minden templom falán megtalálható.
Ezeket a karkötőket szerzetesek készítik mantrázás közben leülnek egy kisebb teremben ölükben egy köteg mala zsinórral és elkezdik csomózni a karkötőt. Egy csomó - egy mantra és újra és újra. A mantra tulajdonképpen egy különleges ima, mint minden imánál nemcsak a szavak jelentése számít, hanem a hangok rezgése is. A rezgés energia minden szent mantra erőteljes gyógyító védő tulajdonsággal rendelkezik. A mantrák ereje áldása a karkötő része lesz. Egy szerzetes gyakorlattól függően állítólag 30-50 perc alatt készít el egy karkötőt. Nincs benne arany, ezüst de ez az igazi szakrális ékszerkészítés, az ima ereje. A karkötőkből származó bevételek hozzájárulnak a kolostor költségeihez.
Ne felejtsétek el a mantra áldása minden karkötőben azonos.
A piros az életerőt és megőrzését jelenti a gyökér csakrát képviseli és erősíti a földelés és a biztonság érzését, védelmet ad. Az ösí tibeti vallás a bon idején a tibetiek vörös ásványi festéket kentek arcukra, hogy megóvja őket a szellemektől, később a szín a szent csarnokok falára került, ahol híres szerzetesek sírja található. A sárga a napfény színe az élet és a kreativitás örömét. A föld színe, tehát a gyökerek és a földdel való egyenlőség szimbóluma, mint ilyen a gazdagságé is. Több sárga templom vagy meditációs csarnok létezik. Hagyomány, hogy csak a rangos kolostorok vagy a híres szerzetesek lakóhelye lehet sárga színű. A zöld , Zöld Tara színe aki a gyors segítséget jelképezi a karkötő viselésével te is gyors segítségre számíthatsz problémáidra. Az egyensúly és a harmónia színe. A fiatalságot, az erélyt, a cselekvést (karma) és a harmóniát jelenti. Mivel ez a szín a spektrum közepén, az egyensúlyt is képviseli, és vizuálisan társul a buja fákkal. A zöld a fiatalos lendületet és aktivitást is jelöli, ezért a Zöld Tarát sokszor huncut és játékos természetű fiatal lányként mutatják be. A Zöld a növekedés és a gazdagság színe is áldást és bőséget hoz. A kék a Gyógyító Buddha színe a gyógyulás a szerető kedvesség és béke fogalmát jelöli a buddhizmusban. A levegő az az elem, amely ezt a színt kíséri. Úgy tartják, ha ezen a színen meditálunk, a harag bölcsességgé változhat.

Várható szállítás:
2022.07.04
1 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
0731
Webáruház készítés